Γιατί οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν να συμβαίνουν
9456
post-template-default,single,single-post,postid-9456,single-format-standard,wp-custom-logo,bridge-core-3.1.6,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9726

Γιατί οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν να συμβαίνουν

How to protect yourself from hackers

Γιατί οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν να συμβαίνουν

Μια νέα παγκόσμια επίθεση ransomware έχει στοχεύσει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας πόσο εύκολο είναι για τους χάκερ να καρπώνονται χρήματα εκμεταλλευόμενοι την ξεπερασμένη τεχνολογία.

Είναι το δεύτερο μεγάλο ransomware cyberattack σε λιγότερο από δύο μήνες, στα βήματα του ιού WannaCry που χτύπησε υπολογιστές σε περισσότερες από 150 χώρες τον Μάιο.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να ερευνούν την επίθεση ransomware που ξέσπασε την Τρίτη, κλείνοντας τους χρήστες από τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών τους και απαιτώντας 300 δολάρια σε Bitcoin για λύτρα.

Αυτές οι πρόσφατες μεγάλης κλίμακας μολύνσεις μπορεί να κάνουν το ransomware να φαίνεται σαν ένα νέο πρόβλημα, αλλά δεν είναι. Ξεκίνησε από τουλάχιστον το 1989 και από τότε έχει γίνει όλο και πιο κερδοφόρα επιχείρηση για εγκληματίες.

Οι επιτιθέμενοι είναι πλέον πιο εξελιγμένοι. Μπορούν να δημιουργήσουν ταχύτερα κακόβουλα προγράμματα, να χρησιμοποιούν ανώνυμα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin για να ζητήσουν λύτρα και να χρησιμοποιήσουν ισχυρά εργαλεία hacking που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

“Οι εγκληματικές οργανώσεις έβρισκαν πάντα καινοτόμους τρόπους για να εξασφαλίζουν χρήματα”, δήλωσε στη CNNTech ο Lesley Carhart, ειδικός της ψηφιακής εγκληματολογίας. “Αυτός είναι ένας προσοδοφόρος τρόπος που παίζει στη συναισθηματική και οικονομική εξάρτηση των ανθρώπων από τους υπολογιστές τους και την ψηφιακή αποθήκευση για τα πάντα.”

Μέχρι αργά την Τρίτη, κατατέθηκαν περίπου 8.500 δολάρια σε λογαριασμούς Bitcoin που συνδέονται με την επίθεση.
Το ποσό των χρημάτων που προκαλούν αυτές οι επιθέσεις συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Symantec, η μέση επίθεση ransomware ήταν πέρυσι 1.077 δολάρια, αυξανόμενη κατά 266% από το προηγούμενο έτος.

Και τα θύματα συνεχίζουν να πληρώνουν – παρά τις προειδοποιήσεις από τους εμπειρογνώμονες και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που λένε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι άνθρωποι θα πάρουν τα πάντα πίσω.