RedPixRedPix
Facebook can now tell you where to find the nearest wifi.

By RedPix

Το Facebook πλέον σας βοηθάει να βρείτε δωρεάν wifi

Το Facebook μπορεί πλέον να σας πει πού να βρείτε το πλησιέστερο WiFi.

Η εταιρεία ξεκινά το Find Wi-Fi σε συσκευές iPhone και Android σε όλο τον κόσμο. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν τοποθεσίες που έχουν δωρεάν ή δημόσιο διαδίκτυο βάσει των τοποθεσιών τους.
“Ξεκινήσαμε να βρούμε Wi-Fi σε μια χούφτα χώρες το περασμένο έτος και βρήκαμε ότι δεν είναι μόνο χρήσιμο για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν ή είναι εν κινήσει, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε περιοχές όπου τα κυψελοειδή δεδομένα είναι λιγοστά”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook σε μια δημοσίευση στο blog.
Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, χρειάζεστε πρόσβαση σε δεδομένα. Για να προβάλετε τα διαθέσιμα hotspot wifi στην περιοχή σας, πατήστε την καρτέλα “Περισσότερα” στην εφαρμογή Facebook και μεταβείτε στην “Εύρεση Wi-Fi”. (Το Facebook τραβά τις δημόσιες πληροφορίες wifi από τις σελίδες των επιχειρήσεων – αυτό σημαίνει ότι θα σας δείξει μόνο ότι ένα μέρος έχει δημόσιο wifi αν η επιχείρηση το έχει μοιραστεί αυτό με το Facebook.)

Η εύρεση του Wi-Fi απαιτεί να ενεργοποιήσετε το Ιστορικό τοποθεσίας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, προσθέτει τακτικά την τοποθεσία σας στο αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων στο Facebook, ακόμη και αν δεν βρίσκεστε στην εφαρμογή.

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν συνδέεστε σε δημόσιο διαδίκτυο. Ένας χάκερ θα μπορούσε να παρακολουθήσει την κυκλοφορία του καθενός.
Βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε μόνο δεδομένα μέσω συνδέσεων SSL (που σημαίνει “https”). Μπορείτε να ενεργοποιήσετε κάτι σαν το HTTPS Everywhere για βοήθεια. Επίσης, ένα VPN μπορεί να αποκρύψει την περιήγησή σας από αδιάκριτα μάτια, οπότε αν κάποιος κατασκοπεύει την κυκλοφορία σας σε ένα κατάστημα καφέ, θα βλέπει κρυπτογραφημένα δεδομένα.

instagram's new tools

By RedPix

Τα νέα εργαλεία του Instagram καθαρίζουν τα δυσάρεστα σχόλια και το spam

Το Instagram συνεχίζει την καταστολή των trolls.

Η εφαρμογή για την κοινή χρήση φωτογραφιών που ανήκει στο Facebook, εισήγαγε την Πέμπτη ένα εργαλείο στο instagram που αποκλείει τα προσβλητικά σχόλια και ένα φίλτρο που αφαιρεί τα ανεπιθύμητα μηνύματα στα σχόλια.

Το πρώτο χαρακτηριστικό μπλοκάρει προσβλητικά σχόλια, όπως το ρητά σεξουαλικό περιεχόμενο ή την παρενόχληση, τόσο στις αναρτήσεις όσο και στο ζωντανό βίντεο. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να αναφέρουν, να διαγράψουν και να απενεργοποιήσουν τα σχόλια.

Για να χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο αποκλεισμού, θα χρειαστεί να πατήσετε το μενού σε μία από τις φωτογραφίες σας και να μεταβείτε στην επιλογή “Σχόλια”. Από εκεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Απόκρυψη επιθετικών σχολίων”.

Τα σχόλια είναι κρυμμένα από όλους εκτός από το πρόσωπο που έκανε το επιθετικό σχόλιο. Αυτό βοηθά τους χρήστες να μην προσπαθούν να εργαστούν γύρω από την τεχνολογία.

Η λειτουργία ξεκινά πρώτα στα αγγλικά, αλλά θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες γλώσσες “με την πάροδο του χρόνου”.

Εν τω μεταξύ, το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι διαθέσιμο σε λίγες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, ισπανικών, πορτογαλικών, αραβικών, γαλλικών, γερμανικών, ρωσικών, ιαπωνικών και κινεζικών. Το εργαλείο αναζητά ανεπιθύμητα σχόλια – όπως “ακολουθήστε @ todl1276897 για να κερδίσετε ένα δωρεάν iPhone !!!” – και τα διαγράφει από αναρτήσεις και ζωντανά βίντεο.

“Ελπίζουμε να καταστήσουμε αυτά τα φίλτρα διαθέσιμα σε περισσότερες γλώσσες καθώς βελτιώνονται οι αλγόριθμοί μας”, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση της στο blog.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Instagram πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις του Instagram. Η εταιρεία εισήγαγε επίσης ένα εργαλείο πέρυσι που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν αναρτήσεις με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

How to protect yourself from hackers

By RedPix

Γιατί οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν να συμβαίνουν

Μια νέα παγκόσμια επίθεση ransomware έχει στοχεύσει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας πόσο εύκολο είναι για τους χάκερ να καρπώνονται χρήματα εκμεταλλευόμενοι την ξεπερασμένη τεχνολογία.

Είναι το δεύτερο μεγάλο ransomware cyberattack σε λιγότερο από δύο μήνες, στα βήματα του ιού WannaCry που χτύπησε υπολογιστές σε περισσότερες από 150 χώρες τον Μάιο.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να ερευνούν την επίθεση ransomware που ξέσπασε την Τρίτη, κλείνοντας τους χρήστες από τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών τους και απαιτώντας 300 δολάρια σε Bitcoin για λύτρα.

Αυτές οι πρόσφατες μεγάλης κλίμακας μολύνσεις μπορεί να κάνουν το ransomware να φαίνεται σαν ένα νέο πρόβλημα, αλλά δεν είναι. Ξεκίνησε από τουλάχιστον το 1989 και από τότε έχει γίνει όλο και πιο κερδοφόρα επιχείρηση για εγκληματίες.

Οι επιτιθέμενοι είναι πλέον πιο εξελιγμένοι. Μπορούν να δημιουργήσουν ταχύτερα κακόβουλα προγράμματα, να χρησιμοποιούν ανώνυμα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin για να ζητήσουν λύτρα και να χρησιμοποιήσουν ισχυρά εργαλεία hacking που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

“Οι εγκληματικές οργανώσεις έβρισκαν πάντα καινοτόμους τρόπους για να εξασφαλίζουν χρήματα”, δήλωσε στη CNNTech ο Lesley Carhart, ειδικός της ψηφιακής εγκληματολογίας. “Αυτός είναι ένας προσοδοφόρος τρόπος που παίζει στη συναισθηματική και οικονομική εξάρτηση των ανθρώπων από τους υπολογιστές τους και την ψηφιακή αποθήκευση για τα πάντα.”

Μέχρι αργά την Τρίτη, κατατέθηκαν περίπου 8.500 δολάρια σε λογαριασμούς Bitcoin που συνδέονται με την επίθεση.
Το ποσό των χρημάτων που προκαλούν αυτές οι επιθέσεις συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Symantec, η μέση επίθεση ransomware ήταν πέρυσι 1.077 δολάρια, αυξανόμενη κατά 266% από το προηγούμενο έτος.

Και τα θύματα συνεχίζουν να πληρώνουν – παρά τις προειδοποιήσεις από τους εμπειρογνώμονες και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που λένε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι άνθρωποι θα πάρουν τα πάντα πίσω.

google photos becomes smarter

By RedPix

Το Google Photos γίνεται πιο έξυπνο για την κοινή χρήση, μπορεί να κάνει πλέον βιβλία

Οι νέες λειτουργίες του Google Photos είναι ένα δώρο για οποιονδήποτε διαχειρίζεται πάρα πολλές φωτογραφίες χωρίς χρόνο να το μοιραστεί.

Η υπηρεσία Google Photos αποκτά νέες δυνατότητες κοινής χρήσης και εκτύπωσης, στη μεγαλύτερη αναβάθμιση της υπηρεσίας φωτο-αποθήκευσης από τότε που ξεκίνησε, πριν από δύο χρόνια.

Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε τυπωμένα βιβλία φωτογραφιών, να μοιραστείτε αυτόματα κάποιες ή όλες τις φωτογραφίες και να λάβετε αυτοματοποιημένες προτάσεις σχετικά με το τι να μοιραστείτε και με ποιόν, βασιζόμενο σε ενδείξεις όπως ανίχνευση θέσης και προσώπου.

Οι νέες προτεινόμενες δυνατότητες κοινής χρήσης και συνδεδεμένων βιβλιοθηκών ξεκίνησαν σε παγκόσμιο επίπεδο την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Ξεκινώντας το 2015, η Google (GOOG) Photos ήταν ένα μοναδικό χτύπημα από την εταιρεία. Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google Photos κάθε μήνα και υποστηρίζουν 1,2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα, σύμφωνα με τον Aravind Krishnaswamy, επικεφαλής της μηχανικής των Google Photos.

Η υπηρεσία προσφέρει απεριόριστη αποθήκευση για συμπιεσμένες φωτογραφίες και μια πληρωμένη επιλογή για αρχεία πλήρους μεγέθους. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επιλογή των εικόνων που πρέπει να διατηρήσουν ή να διαγράψουν – ένα σχεδόν αδύνατο καθήκον στην εποχή της συνεχούς φωτογραφίας των smartphone.

Τα τρία νεότερα χαρακτηριστικά.

Κοινόχρηστες βιβλιοθήκες: Η νέα λειτουργία κοινόχρηστων βιβλιοθηκών σάς επιτρέπει να συνδέσετε το λογαριασμό σας με ένα άλλο άτομο, ώστε να μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες σας αμέσως μετά τη μεταφόρτωσή τους. Μπορείτε να επιλέξετε να μοιράζεστε αυτόματα όλα ή μόνο φωτογραφίες συγκεκριμένων ατόμων, όπως τα παιδιά σας. Αν θέλετε να διατηρήσετε τμήματα του παρελθόντος σας ιδιωτικά, μπορείτε να επιλέξετε να μοιράζεστε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κοινή χρήση με αναγνώριση προσώπου: Μια νέα ενότητα Κοινής χρήσης θα δημιουργήσει αυτόματα μια συλλογή φωτογραφιών, όπως για παράδειγμα από ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο, και θα προτείνει στους χρήστες να τις μοιραστούν με βάση την αναγνώριση προσώπου. Μπορούν να προσθέσουν τις δικές τους φωτογραφίες από την ίδια εκδήλωση στο άλμπουμ.

Εκτύπωση: Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης βιβλίων. Μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες για βιβλίο hardcover ή softcover ή να επιλέξετε ένα υπάρχον άλμπουμ και να αφήσετε τους αλγορίθμους της Google να επιλέξουν τις καλύτερες φωτογραφίες. Αργότερα φέτος, η Google θα αρχίσει να προτείνει τα βιβλία αυτόματα με βάση εκδηλώσεις όπως πρόσφατες διακοπές ή θέματα όπως μια συλλογή παιδικών σχεδίων.

1 2
ΕΣΠΑ επιδότηση «e-λιανικό»
Ξεκινάνε στις 22 Φεβουαρίου οι αιτήσεις για δημιουργία ή αναβάθμιση e-shop για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Στήριξη ρευστότητας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Δυτική Μακεδονία
Στήριξη ρευστότητας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Δυτική Μακεδονία
Η Δράση «e-λιανικό» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και έχει ως στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop)
Επιχειρησιακό πρόγραμμα “e-λιανικό” ΕΣΠΑ
Νέο ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών για την εταιρεία aplikids.gr από την redpix
Νέο ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών aplikids.gr
Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος ρούχων wrap-apparel.com από την redpix
Νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων wrap-apparel
Facebook can now tell you where to find the nearest wifi.
Το Facebook πλέον σας βοηθάει να βρείτε δωρεάν wifi
instagram's new tools
Τα νέα εργαλεία του Instagram καθαρίζουν τα δυσάρεστα σχόλια και το spam
How to protect yourself from hackers
Γιατί οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν να συμβαίνουν
google photos becomes smarter
Το Google Photos γίνεται πιο έξυπνο για την κοινή χρήση, μπορεί να κάνει πλέον βιβλία