Τα νέα εργαλεία του Instagram καθαρίζουν τα δυσάρεστα σχόλια και το spam
9529
post-template-default,single,single-post,postid-9529,single-format-standard,wp-custom-logo,bridge-core-3.1.1,qi-blocks-1.2.4,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9726

Τα νέα εργαλεία του Instagram καθαρίζουν τα δυσάρεστα σχόλια και το spam

instagram's new tools

Τα νέα εργαλεία του Instagram καθαρίζουν τα δυσάρεστα σχόλια και το spam

Το Instagram συνεχίζει την καταστολή των trolls.

Η εφαρμογή για την κοινή χρήση φωτογραφιών που ανήκει στο Facebook, εισήγαγε την Πέμπτη ένα εργαλείο στο instagram που αποκλείει τα προσβλητικά σχόλια και ένα φίλτρο που αφαιρεί τα ανεπιθύμητα μηνύματα στα σχόλια.

Το πρώτο χαρακτηριστικό μπλοκάρει προσβλητικά σχόλια, όπως το ρητά σεξουαλικό περιεχόμενο ή την παρενόχληση, τόσο στις αναρτήσεις όσο και στο ζωντανό βίντεο. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να αναφέρουν, να διαγράψουν και να απενεργοποιήσουν τα σχόλια.

Για να χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο αποκλεισμού, θα χρειαστεί να πατήσετε το μενού σε μία από τις φωτογραφίες σας και να μεταβείτε στην επιλογή “Σχόλια”. Από εκεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Απόκρυψη επιθετικών σχολίων”.

Τα σχόλια είναι κρυμμένα από όλους εκτός από το πρόσωπο που έκανε το επιθετικό σχόλιο. Αυτό βοηθά τους χρήστες να μην προσπαθούν να εργαστούν γύρω από την τεχνολογία.

Η λειτουργία ξεκινά πρώτα στα αγγλικά, αλλά θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες γλώσσες “με την πάροδο του χρόνου”.

Εν τω μεταξύ, το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι διαθέσιμο σε λίγες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, ισπανικών, πορτογαλικών, αραβικών, γαλλικών, γερμανικών, ρωσικών, ιαπωνικών και κινεζικών. Το εργαλείο αναζητά ανεπιθύμητα σχόλια – όπως “ακολουθήστε @ todl1276897 για να κερδίσετε ένα δωρεάν iPhone !!!” – και τα διαγράφει από αναρτήσεις και ζωντανά βίντεο.

“Ελπίζουμε να καταστήσουμε αυτά τα φίλτρα διαθέσιμα σε περισσότερες γλώσσες καθώς βελτιώνονται οι αλγόριθμοί μας”, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση της στο blog.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Instagram πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις του Instagram. Η εταιρεία εισήγαγε επίσης ένα εργαλείο πέρυσι που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν αναρτήσεις με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.